Grafikus tanfolyam - Imádni való mesekönyv, amit kedvelnek a gyermekek

Gpu jelentése: A felcseperedő ifjoncnak jókora igénye akad arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa az egyszerű humán viszonyokat

Grafikák: A mesekönyv történetéből ki lehet ragadni szakaszokat, amiket azután képként, vagy plakátként a utód viszontláthat. Ily módon a kedvelt fabulabeli eszményét, vagy mesebeli helyét állandóan láthatja. A mesekönyv ábrázolása úgy készülnek nálunk, hogy a szülő a kiválasztott mesékből azt a részt elküldi cégünkhöz, amit szeretne a gyerekszobában látni képként. Arra is van lehetőség, hogy sok fabulából egy kis képes mesekönyvet készítsünk személyre szabva a apróság igényeinek megfelelően.

Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesekönyv meséiben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz félig-meddig minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul tetteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Tanácsok a Meséld mesekönyv blogon. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell. A népmesék a megélhetési problémákat mindig lényegre törően és nyilvánvalóan fogalmazzák meg. Így a gyermek a kérdés lényegével kerül szembe, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a gyereket. A mesekönyv minden állapotot leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal rajzolja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben hangyányi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek.

Forrás: meseld.hu, 2019-06-07 12:12