Nyári gumi: Részecskeszűrő tisztítás

Gondoljunk a részecskeszűrő hibájára, ha a gépkocsi fogyasztása növekedett mialatt a teljesítménye látványosan romlott

Kipufogó tuning - A működésképtelen részecskeszűrőt korrigálni vagy kiégetni kell. Előbbi irdatlanul drága kiadás, amíg utóbbi pénztárcabarát ötlet. Régi gépkocsi vásárlása előtt sajnos nem tesztelhető le a részecskeszűrő, kipufogó rendszer állapota. Sajnálatos módon számtalan alkalommal a részecskeszűrő el van tömődve, de még a kontroll lámpa nem világít. A részecskeszűrő állapota nem ellenőrizhető szétszerelés nélkül.

Egy kifogástalan részecskeszűrő a káros anyagok kilencven %-át képes csapdába fogni. Temérdeken nincsenek tisztában azzal tudják, hogy a dízel személygépkocsik részecskeszűrővel szereltek. A részecskeszűrő szerepköre az, hogy megakadályozza az egészség- és környezetroncsoló részecskék szabad távozását.

A részecskeszűrő regenerálja magát. Azonban ehhez intenzívebb fordulatszámon kell kocsikázni hosszabb ideig. A regenerálódás folyamata elkezdődik, a részecskeszűrőben található szennyeződés elég. A részecskeszűrő baja jórészt 160 ezer kilométer körül mutatkozik meg. A Szűrőrészecske részecskeszűrő weblapján látható még több javaslat. Ez nagyrészt az autó használatbavételétől függ. Akik kimondottan városban használják, korábban találkoznak a macerával.

Forrás: reszecske-szuro.hu, 2019-02-18 13:50