Mesekönyv amit szeretnek a kicsik

A felnövekvő gyereknek gigászi igénye van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a klasszikus humán kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel

A mesekönyvben szereplő vitézek bőrébe bújva éli át a vészt, a megmenekülést, az örömöt a keserűséget, hadakozik az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. A kicsikben így rögzülnek az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem jelentős részben nevelnek is: az életről oktatnak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és segítik a személyiség alakulását. A Meséld mesekönyv honlapon található több tudásbázis.

A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, szerteágazó és életszerű figurák segítségével a gyerekek nem tudnák olyan egyszerűen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli karakterek példáján. A mesekönyv tartalmát minimum olyan remekül lehet illusztrálni, akárcsak megírni magát a mesét. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichológiai vénák kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan rejtelmeivel.

Forrás: meseld.hu, 2018-03-18 20:11