Létezik egy különös online rádió

Kivételes online rádió célja legfőképp az, hogy a sérült embereket közelebb hozzák a társadalom többi rétegéhez

Sajnálatosan hazánkban még mindig nagyon sok ember távolságot tart. Elkerüli a fogyatékkal élő embereket és nemigen tudja elképzelni, hogyan tud valaki látássérülten műsort készíteni az online rádióban. Napjainkban már nagyon sok helyen található érzékenyítő rendezvény. Amelyet abból a célból hoznak létre egyesületek, hogy az ép társadalom jobban megismerje a fogyatékos egyének világát. Ebben segít a különleges online rádió.

Az online rádió műsorvezetőinek többsége látás- és mozgás sérült, akik karöltve készítenek műsorokat egészséges munkatársakkal. Fölöttébb lélegzetelállító, hogy az online rádióban húsz munkatárs gályázik önkéntesként.

Fontos feladata a népszerű online rádiónak, hogy teret adjanak a fogyatékkal élő embereknek, akik egyébiránt nem tudják megmutatni tehetségüket. Aki ennek az online rádiónak a műsorait hallgatja, észre sem veszi, hogy aki éppen szól nem lát. Ettől függetlenül a kifejező készsége teljesen ugyanolyan, mint látó kollégáinak. A Lépés Rádió online rádió weblapon kereshető még több trükk. Az online rádió közösségének elengedhetetlen, hogy a nép többi rétege alaposabban megismerje látássérült embertársát.

Forrás: lepesradio.hu, 2017-09-05 11:12