Angyali mesekönyv, amit imádnak a kicsik

A felcseperedő gyereknek gigászi szüksége van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a hétköznapi humán összefüggéseket

Mesekönyv - A mesekönyv igazi emberekhez hasonló, bonyolult és életszerű figurák segítségével a gyerekek nem tudnák olyan könnyen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli jellemek példáján. A mesekönyv üzenetét minimum olyan remekül lehet rajzolni, mint megalkotni magát a históriát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichikai vénák kellenek, melyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan rejtelmeivel.

A mesekönyv nem csak szórakoztató, hanem tekintélyes részben nevelnek is: az életről tanítanak, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és pártfogolják a személyiség fejlődését. A mesekönyvben lévő főhősök jellemébe bújva éli át a veszélyt, a megmenekülést, az jókedvet a bánatot, harcol az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. Mesekönyv tippek a meseld.hu weboldalon. Az aprókban így rögzülnek az erkölcsi tanulságok.

Címkék: Mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-05-24 16:50