EuroJackpot nyerőszámok

Kontinensünk egyik legnépszerűbb össznépi lottója, az EuroJackpot, ami egy országhatárokat nem ismerő, euro alapú lottó, ahol a telitalálatra adott szokatlanul nagy összeg mellett tizenegy további nyeremény-kategória is adott.

Az EuroJackpot lottó a kilencvenes évek derekán indított EuroMillions lottó modelljére épül. A lottókat szervezők felismerték, hogy ha egyben tartják kézben számos különböző nemzet lottószelvényeit és lottózóit, akkor sűrűbben kerülhet sor tényleg nagy nyeremények kiosztására.

Így ezt a lottót kimondottan olyan szándékkal alakították ki, hogy más lottóknál többet, sűrűbben és jobb esélyekkel fizessen ki a szerencsevadászoknak. Abban az esetben ha valaki helyesen ikszeli be az 5 szerencseszámot és a kettő pótszámot, akár 90 millió euró, de legalább tíz millió euro nyereményben részesül.

És nem is kell rögtön a jackpotot megnyerni: az EuroJackpot lottó segítségével többféleképpen is milliomos lehet bárki. Az EuroJackpot nem kőbe vésett nyereményszintekkel működik, hanem az összes eladott lottószelvény deklarált arányában állapítja meg a kifizetések nagyságrendjét, ami magasabb átlagos pénzösszegeket jelent a játékosok számára, különösen abban az esetben, ha hosszú ideje nem volt telitalálat: a jackot 90 millió euróig halmozódhat, ha azt követően sincs nyertes, a nyereményt az alsóbb (11) nyeremény kategóriákban osztják szét.

Weboldalunkon megtalálhatók az EuroJackpot esetében az aktuális nyertes számok, nyeremények és statisztikai érdekességek a megszokott heti számsorsolást követően: pénteken.

Forrás: vasarlocsapat.hu, 2017-04-16 18:48