Pompás mesekönyvek, amit kedvelnek a gyermekek

A felnövekvő gyereknek monumentális igénye van arra, hogy mesekönyv segítségével átlássa a sima humán kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel, és felismerje a gonoszokat

Népek meséi - A népmesék a megélhetési bajokat mindig lényegre törően és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a gyermek a kérdés lényegével kerül szembe, míg a bonyolultabb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden körülményt leegyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben kevés az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Több modern mesetörténettel ellentétben, a mesékben a gonoszság éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz jóformán minden mesében alakot ölt valamelyik karakterben, és megnyilvánul cselekedeteiben, mint ameddig mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség hordozza azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért küzdeni kell.

A mesekönyv ideje soha nem jár le. A mesékre töretlenül szükség van, ugyanis mindenki epekedik a varázslatra a borzongásra. Mesekönyv részletezése a meseld.hu weblapján. A fabula mindemellett irtózatosan praktikus és kulcsfontosságú a kölyök gyarapodása szemszögéből mivelhogy annak segítségével gyarapszik képzelete, szókészlete, a mese szereplőivel azonosulva átérezhet különböző körülményeket feloldhatja a benne felgyűlt feszültséget.

Címkék: mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2017-01-30 11:48